bullllshiiit

Varför säger folk en sak och menar en annan? Jag tycker att om man har nåt att säga, säg det rakt till mig istället för att gå och prata med en annan om saken. Låtsas inte att det är ok, sen får man höra på omvägar att det inte alls är ok. Jävla bullshit människor, nu är jag bakis och trött. Stå för vad du tycker och tänker, alltid. I alla lägen.

.

Idag har jag vart på sista mötet med prästen. Begravningen är om precis en vecka. Jag bara fruktar den dagen. Jag kommer nog att kräkas rakt ut i kyrkan, eller svimma.. eller få hjärtinfarkt. Hittils har det faktiskt gått ganska bra, på nåt sätt känns det som att man har haft så jävla fullt upp så man inte har hunnit att sätta sig ner och bara gråta. Jag är rädd för begravningen. Dels för att jag inte är redo att säga hejdå, och dels för att när man kommer se kistan så kommer alla bitar falla på plats. Då är det verkligt.

Jag har sån jävla ångest i bröstet. Det är som att det bor en råtta där, som gnager och gnager. Igår kväll låg jag och sov med mammas tröja en stund. Jag blundade och luktade på den, och andades in mamma. Efter cirka tio minuter la jag ifrån mig tröjan för jag var rädd att den skulle sluta lukta mamma om jag luktade på den för länge. Jag vill aldrig att den doften ska försvinna. Det är en doft av trygghet och så enormt mycket kärlek. Nu skulle jag bara vilja bli fem år igen och kunna krypa upp i mammas famn och känna att hon räddar mig mot allt.

love // å


Könsroller

Nu ska jag skiva lite onödigt tjafs. I fredags sa christian en sak till mig som jag tänkte skriva lite om. Han sa " Du är fan den manligaste tjejen jag känner" Hmm.. varför då? " För att du snusar, dricker öl och fiser".

Vad är egentligen manligt och kvinnligt? Är det manligt att gapa, ta sig på skrevet,snusa,dricka öl och släppa en stor fis? Och ska kvinnor enligt såhär-ska-kvinnor-betee-sig-lagen-vara : små,söta,inte skrika och inte ta för sig för mycket, och absolut inte släppa en fis.

Jag skiter fullständigt i om det sitter några människor bredvid mig om jag absolut måste släppa en fis. Herregud, ska jag sitta och ha ont i magen för att det sitter snubbar bredvid mig som tycker det är okvinnligt att fisa? ALLA fiser, och ALLA SKITER! kvinnor som män, barn och gamla! Ok att man inte fiser i ett klassrum fullt av människor för det är ganska otrevligt om alla ska tvingas sitta där och inte kunna fly sin väg undan stanken.

Ja, jag erkänner. jag är nog inte den steriotypa bilden av hur en kvinna ska vara. Men jag är också den som inte har besämt vad kvinnligt och manligt är. Jag tycker om människor för hur det är, inte för hur det ska vara.

love // å


Ina-weekend= galej

Har spenderat hela helgen hemma hos ina och hennes karl (och deras inneboende). Skit kul som vanligt! Ina är världens roligaste människa, hon är alltid glad och social, och vi dansade som aldrig förr! rätt som det är så kan ina försvinna iväg, så kommer hon tillbaka utklädd och hittar på nå galenskap, största teaterapan! fem plus till dig ina, för att jag fick komma iväg och tänka på annat.


 (skitsnygg bild på christian och mig, gaangstaaah!) synd bara att mobkameran sög ****



det ser ut som att christian tar mig på ett privat ställe, men det gör han EJ!



Love // å

kaffefilter i trosorna

Jag och Ina sitter hemma hos henne, vi har varken bindor eller toapapper här. ALLT är slut! så vi sitter här med ett varsitt kaffefilter i trosan. Yeay!

love // å

Vampire

Snart är det dags för halloween! Det ser jag fram emot för jag älskar att klä ut mig. Tänkte arrangera en halloweenfest som förra året, hoppas bara att det här året bli mer lyckat.. ha ha. Jag vet i alla fall vad jag ska vara!


 
                                   
 
                                                                   love // å

!!""##¤%%&(&/)(=%#¤"!"#¤

Idag är det ingen bra dag! Idag är det tisdag, alltså tre dagar kvar tills det är lov. Tre dagar kvar med bara plugg och absolut inga roligheter. Jag har ätit pasta i två dagar och det finns INGEN mat hemma förutom pasta. så jag ska äta pasta igen. Det kommer inga pengar först den sista, så jag kan inte fika, jag kan inte gå på bio, jag kan inte köpa några kläder, jag kan inte köpa nå gotti, jag kan knappt köpa snus. Så jag ska SPARA på den här dosan ett tag. Bara snusa LITE å suga på snusen längeee.. fan vad jag är på dåligt humör just nu. Vädret är också piss ska jag lägga till! EN SAK TILL!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAG HAR MENS!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!fuck off and die!!!!!!!!!!!

nu ska jag gå och koka min jävla pasta...




Guardian angel

                                   Brors tatto tillägnad till mamma. Tycker att den blev jätte fin!

                            

Någons verklighet blir en annans

Har vart på föreläsning idag i g-berg kyrka. Grundaren av föreningen maskrosbarn, Therese Eriksson är alltid lika bra. Beundrar hennes otroliga styrka. Hon var och föreläste i min skola för ca 1 och 1/2 år sedan och då tyckte jag så otroligt synd om henne och samtidigt så tänkte man att " det kommer aldrig att hända mig". Hon berättade om hur det är att leva med en psykist sjuk mamma och idag så kan jag säga att jag vet jag precis hur det känns, idag har det hänt mig.

Nu ska jag lägga mig och kolla på film, imorgon blir det "mössprovning" i skolan! Tjoho, ett steg närmare studenten!

                           

                            

                           

                                                                   love // å

Kvällstänkande

Jag är så otroligt trött på tjejer just nu. Alla dessa fördomar och avundsjuka. 

För några veckor sen när jag var med några vänner så skulle vi hem till en tjejs storebror, så pratade de i telefon och mina vänner frågade om vi kunnde komma förbi. Så frågade den här killens lillasyster om vilka som skulle komma, ja så kom de fram till att jag var med, och jag fick inte följa med. Nähä? Jag vet nämligen vem den här tjejen är. Och jag vill påpeka att vi aldrig någonsin har haft ett ända samtal. Vi känner inte varandra vi vet bara vilka varandra är. Jag tycker att det är ok, att inte tycka om alla människor. Men innan man öppnat käften för varandra så kan man faktiskt inte bilda sig en uppfattning. Visst man kan ha hört saker om en person men enligt mig är det inte ok att inte tycka om någon, bara för ens vänner inte tycker om någon.

Avundsjuka förekommer det mycket av. När vissa tjejer känner sig hotade av en annan tjej, för att den tjejen kanske ser bra ut. Så istället för att säga, " vad fin du är" som det egentligen tycker, så säger det " fan vad ful du är" för att den här tjejen ska må dåligt över sig själv och få dåligt självförtroende.

Tjejer gnäller över att ens pojkvän vart otrogen med en annan tjej, när de själva vart den här tjejen som fullständigt skiter i andras förhållanden och gjort samma sak mot någon annan stackars tjej.

Istället för att hålla ihop, så är det bara en jävla massa konkurens. what r we doing?

love // å




heja heja

Nu har jag pluggat satan! Fan vad skönt det är när man känner att man lyckats och har åstakommit mycket! YEEEEES! 


                                                     


                                                                       love // å

time a la poserslyna

Jag sitter här och väntar på frida. Hon ska ta nya bilder på mig till min nya header, och för det behövs det profisionell hjälp. Ni får se resultatet sen :) Puss

love // å

Evig kärlek

                            Den här kommer i tidningen 13 oktober, den blev väldigt fin tycker jag!




                             


                                                                      love // å

study leads to success

Nu har jag tagit tag i pluggandet och gjort klart nästan tre uppgifter! En stjärna i kanten tycker i alla fall jag ;) Nu ska jag kolla sex and the city. Puss och godnatt! Love // å

Dreams

drömmar..vad tror ni om drömmar? Tror ni att det är en slags förutsägelse på vad som skall hända? Eller att det finns någon slags mening med det man drömmer?

eller är det bara ett sätt för hjärnan och kroppen att slappna av när man sover?

Jag drömde om min mamma inatt. Jag drömde att jag gick i centrum, så plötsligt får jag syn på mamma komma gåendes. All ångest och sorg försvinner och jag blir så jävla glad. Jag tänker att allt bara var en mardröm och jag springer fram till mamma och kramar henne. Jag säger till henne att " men du var ju död!" å hon säger att " va? jag är ju inte alls död". vi fortsätter att kramas och hon är frisk! Hon är glad och allt känns så underbart.Så plötsligt får jag en verklighetskänsla.. och förstår att det bara är en dröm och mamma försvinner sakta..

En nära vän till mig sa att det kanske var min mammas sätt att säga adjö, att ge mig en sista kram. Jag tror inte riktigt på det. men man vill ju så hemskt gärna göra det. Det är ganska intressant att spekulera i drömmar, även om man aldrig kommer att få reda på sanningen.


                         


                                                                      love // å


Kvällstänkande

Idag när jag var med lillebror och köpte godis, så köpte jag såklart nötchoklad. Då ser jag att de har tagit bort den mörkhyade pojken på baksidan av chokladen.Varför då? Är det rasistiskt? Det är som att jag skulle klaga på kalleskaviar pojken på kaviarn. Men det är det ingen som gör, för det är ingen som tycker det är stötande. Varför fick då inte chokladpojken vara kvar?

Varför vill inte de mörkhyade kallas för neger? Ordet härstammar från spanska, portugisiska och äldre italienska negro, som betyder svart. Det är bara en definition av deras hudfärg.

Hade någon kallat mig viting, hade det inte gjort någonting. För det är ju faktiskt vad jag är.



love // å

Dandelionchild

I varje klass, i alla klasser i hela Sverige lever ca 25% av eleverna tillsammans med en missbrukande och/eller psykiskt sjuk förälder. Det är ca 5 elever i varje klass. Om missbruk eller psykisk sjukdom talas det aldrig om, ändå ifrågasätts de unga som lever med missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar varför de skyddar sina föräldrar, varför de skäms, varför de känner skuld.

När Denise Madsen och Therese Eriksson startade föreningen maskrosbarn. var de naiva 17 åriga tjejer, som var så arga på att samhället inte tog sitt ansvar för dessa Hundratusentals barn. Efter snart fyra år av hårt arbete är dem inte längre naiva, men besvikelsen på samhället har bara växt. Stödinsatserna för dessa unga är bristande, i alla kommuner. I vissa kommuner finns det överhuvudtaget inga stödinsatser alls. Så varför finns det ingen vård? Ja, som jag skrev tidigare så känner de unga så stora skam och skuldkänslor, de tror att ingen känner samma sak som dem. Deras föräldrar lever med sjukdomar som är svåra för dem själva att acceptera, väldigt få föräldrar ställer krav på samhället att deras barn behöver vård, för de är själva allt för sjuka. Myndigheterna vet om hur många dessa barn är, men eftersom de inte finns i någon statistik, behövs inga konkreta handlingar göras.

Verksamheter startas upp för dessa unga, men ingen kommer dit. Varför? Om du trodde att alla skulle förakta eller hata den människan som du älskade högst på jorden, om du berättade om dennes sjukdom, skulle du då berätta? Skulle du gång på gång orka se detta förakt och förklara att din förälder trots sina sjukdomar och allt som kommer med dem, är världens bästa förälder?

Den steriotypiska bilden av en missbrukare är a-lagaren på parkbänken utanför det lokala systembolaget, en misslyckad människa på samhällets botten. Media har skapat monster av de psykiskt sjuka, det spelar ingen roll vilken psykisk sjukdom du har, är du psykiskt sjuk är du farlig för dig själv och omvärlden, det bästa vore kanske att spärra in dem alla?

Den steriotypiska bilden följer självklart även med till oss barn till dessa föräldrar. Jag har flera gånger hört att jag inte ser ut som ett barn som har levt med en missbrukande och psykiskt sjuk mamma. Hur ser ett sådant barn ut? Är vi så pass inskränkta att vi tror att det står i pannan på dessa barn? Och eftersom vi aldrig har sett någon med detta pannmärke så borde det i och med det inte finnas några med denna problematik? "Det som inte syns finns inte", ett ordspråk som jag så många gånger har fått uppleva.

jag vet hur det är att bli vuxen för fort och bli förälder åt sina föräldrar. Jag vet hur det är att gråta sig igenom nätter och Jag vet hur det känns när man bara vill skrika hur dåligt man mår, men rösten bär inte, för vi har ju hemligheter i den här familjen. Jag vet hur det känns att älska och hata sin förälder och alla bergodalbanor av känslor som man behöver gå igenom. Jag vet hur det känns att acceptera och anpassa sig efter sin förälder, när hela ens egna liv blir uppätet av problemen.

organisationen maskrosbarn vill hjälpa alla unga att släppa taget, att skapa sig ett eget liv och få en framtidstro. Att förstå att man inte kan påverka sin förälders situation, att det inte är deras eget fel, att deras föräldrar älskar dem, men de är sjuka. Vi vill få dem att prata, att bearbeta sina problem för att komma vidare i livet.Vi vill ändra fördomarna, det finns psykiskt sjuka och missbrukare alla samhällsklasser, i alla länder. Alla ser olika ut och det går inte att se på dem att de är sjuka. De är din kollega, din chef, din granne eller programledaren på tv.


I love dresses

Köpte en sån jävla snygg klänning igår så danne kommer komma i brallan när han ser mig! bilder kommer snaaaaart..



love // å

RSS 2.0